Bistro Siekane - dawna restauracja Sielsko i Anielsko
Restauracja „Sielskoi Anielsko” była marzeniem Piotra, które udało się mu zrealizować z pomocą siostry Karoliny. Mężczyzna skończył szkołę gastronomiczną, pracował w różnych restauracjach, dlatego jego siostra uznała, że wierzy w jego umiejętności i wspólnie otworzą restaurację. Kiedy pojawiła się okazja wynajęcia lokalu tuż przy zadbanym Rynku w Sieradzu, skąd pochodzą, oboje zaciągnęli kredyt. Karolina zainwestowała też swoje oszczędności, a resztę pieniędzy dołożyli ich rodzice i Piotr został szefem kuchni własnej restauracji „Sielsko i Anielsko”.
Ale biznes nie poszedł najlepiej. Restauracja nie przynosiła nawet małego zysku. Na ratunek przybyła Magda Gessler.
Po programie Kuchenne Rewolucje zmienił się wystrój, pojawiło się nowe menu, ale jest też nowa nazwa. Teraz to Bistro Siekane.
Bistro Siekane menu
W menu znajdziemy pierogi, ryby czy inne tradycyjne polskie dania. Ale największym zainteresowaniem cieszą się codzienne zestawy lunchowe - najczęściej bardzo tradycyjne. Oto co można było zjeść w Bistro Siekane w ostatnich dniach:
Zestaw 1
kapuśniak
mięso w sosie
Do wyboru: ziemniaki z wody lub kluska śląska
surówka lub kapusta gotowana
Zestaw 2
zupa pomidorowa
filet z grilla
Do wyboru l: ziemniaki z wody/ ziemniaki opiekane/frytki
surówka
Zestaw 3
kapuśniak lub rosół
kotlet mielony lub mięso w sosie
Do wyboru: kluska śląska/ziemniaki z wody/ ziemniaki opiekane/ frytki
surówka
Zestaw 4
zupa ogórkowa
kotlet schabowy lub sznycel
Do wyboru: ziemniaki z wody /ziemniaki opiekane/ frytki
surówka
Bistro Siekane opinie
Jakie opinie o Bistro Siekane można znaleźć w internecie? Poniżej przytaczamy wybrane opinie (pisownia oryginalna, ich treść nie musi być zgodna ze stanowiskiem redakcji):
- Nie wiedziałam, że trafiłam do bistro po rewolucjach Magdy Gessler, ale ta niespodzianka okazała sie byc smaczna najlepszy był tatar i naprawdę ciekawy, niesamowicie prosty i lekki deser. Taką kuchnie lubie! Smaczną i Zaskakującą! Polecam:) bardzo na plus też pyszne pieczywo z pycha masełkiem. Następnym razem jak wróce do Sieradza to na pewno zajdziemy znowu. Miło ,że jest Coś innego niż tylko kebab i lody na każdym rogu:) oby następnym razem było tak samo smacznie.. - ocenia Joanna.
- Rewolucje oj rewolucje moja opinia tyczy się dań Pani Gessler jak dla mnie danie główne to jedna wielka porażka... nie dość, że nie powala smakiem, to wyglada okropnie. Dziwie się, że takie danie reprezentuje rewolucje. Bylam spróbowałam, jeśli się u Was jeszcze pojawie to jedynie na pomidorówkę, ale bez chrzanu Jestem rozczarowana trochę, liczyłam że rewolucję wniosą do lokalu wiele dobrego ale z tego co zastałam i słyszę wśród znajomych jest odwrotnie - komentuje Paulina.
- Warto tu zajrzeć chociażby ze względu na sam tatar! Wyśmienity :) Czas oczekiwania krótki. Atmosfera mila, chociaż obsługa dość zestresowana (?) Minus: zimno - ocenia Kaludia.
- Dziś skusiłam się na danie dnia ,przyznam się że z ciekawości jak tam po Kuchennych Rewolucjach no i żałuję .Zamówiłam Kapuśniak - do zjedzenia .Ziemniaki z wody lecz bez soli były gotowe bo nie słone a przecież to nie stołówka szkolna i chyba coś poszło nie tak bo przy paleniem smakowały Sznycel do zjedzenia lecz trochę twardy a córce trafił żylasty na dodatek .Ale najlepsze to była sałatka z kiszonej kapusty ale smakowała jak by nie było w niej kiszonej kapusty.Podsumowując szału nie ma - opisuje swoją wizytę w lokalu Beata.