Festiwal Smaku 2017 w Lublinie. Ormiańskie gołąbki, włoskie ostrygi i inne smakołyki (ZDJĘCIA)

AP
Europejski Festiwal Smaku 2017 w Lublinie
Europejski Festiwal Smaku 2017 w Lublinie Anna Kurkiewicz
Do Lublina powoli zjeżdża gastronomia z całej Europy. Trwający od poniedziałku Europejski Festiwal Smaku zaprasza do swoich stołów i częstuje jedzeniem.

Przyprawy z różnych zakątków świata, najlepsze sery podhalańskie czy miody. Festiwalowe stragany, które stanęły na Krakowskim Przedmieściu i ulicach Starego Miasta w Lublinie uginają się od przysmaków. Póki co króluje kuchnia ormiańska z nalewkami, pierożkami, mięsami czy pieczonymi warzywami ale powoli zaczynają rozkładać się również i związane z włoskim motywem przewodnim stoiska. Przy Placu Łokietka Lublinianie mogą już spróbować małż i ostryg przywiezionych prosto ze słonecznej Italii, trochę dalej dla miłośników alkoholi stoi rozstawiony stragan z włoskim winem prosecco.

Na stoiskach można kupić produkty, które mogą się przydać do samodzielnego gotowania w domu lub spróbować gotowanych na miejscu potraw, serwowanych przez kucharzy z między innymi Włoch, Armenii czy Węgier. Lublinianie na miejscu znajdą również plenerowe stoły z krzesełkami, przy których spokojnie mogą zjeść zakupiony posiłek.

Komentarze 3

Komentowanie zostało tymczasowo wyłączone.

Podaj powód zgłoszenia

N
Niezadowolony
Pytam się gdzie jest sanepid karwa twa?!!!!!
s
stef
Komu zależy na promowaniu żarcia, powinni dać sobie już spokój, ludzie i tak wyglądają jak beczkowozy z szambem
j
janek
zje się :) Polak nie taki żeby nie zjadł ,nawet atrapie jabłka nie przepuści

Wybrane dla Ciebie

Największy atak Rosji na Charków od początku wojny. Są ofiary

Największy atak Rosji na Charków od początku wojny. Są ofiary

Wystartowały KultURalia! Tak w piątek bawili się studenci w Rzeszowie

Wystartowały KultURalia! Tak w piątek bawili się studenci w Rzeszowie

Wróć na i.pl Portal i.pl