"Kuchenne rewolucje" Magdy Gessler w Pszowie: "Esencja i smak" zmieniona w Szynk w Pszowie WIDEO

Kuchenne rewolucje Magdy Gessler w Pszowie
Kuchenne rewolucje Magdy Gessler w Pszowie Mat. prasowe TVN
„Kuchenne rewolucje": finał sezonu w Pszowie. Dziś, w czwartek, 30 listopada, „Kuchenne rewolucje" odbyły się w Pszowie. To nie była miękka rewolucja. Leciały talerze. W taki sposób powstał Szynk w Pszowie. Zobaczcie zwiastun.

„Kuchenne rewolucje": finał sezonu w Pszowie, 30 listopada w restauracji „Esencja i smak". Magda Gessler znów przekonała kolejnych właścicieli lokalu, że gotowanie to nie jest zabawa. W ten sposób lokal zmienia się w Szynk w Pszowie.

Producenci piszą o tym odcinku tak:

Patryk i Żaneta to młode małżeństwo, które szukało swojego zajęcia na życie. Kiedy nadarzyła się okazja na kupno restauracji w Pszowie, postanowili otworzyć własny biznes. Mimo że Patryk skończył szkołę gastronomiczną z najwyższymi ocenami, to żonie pozostawił prowadzenie lokalu „Esencja i smak”. Sam zaś podjął współpracę z siecią sklepów spożywczych, których prowadzenie pochłaniało go bez reszty.

Kiedy nagle właściciel sieci rozwiązał umowę z Patrykiem, ten został z wielkimi długami. Popadł w depresję i bez końca rozpamiętywał stratę.

Żaneta postanowiła pomóc mężowi i na nowo zaangażować go do działania. Patryk został szefem kuchni. W karcie znalazły się tradycyjne śląskie potrawy. Niestety, do restauracji nikt nie przychodził. Właściciele nie rozumieli, dlaczego. Żaneta spodziewa się dziecka, a ich sytuacja finansowa zaczynała być dramatyczna.

Czy Magda Gessler im pomoże?

Sprawdźcie sami, jak rodzi się Szynk w Pszowie.

Formuła programu „Kuchenne rewolucje" jest stała. Do prowadzącej zwraca się po pomoc restauracja, która z trudem utrzymuje się na rynku. Brak zainteresowania, puste sale, mało smaczne jedzenie i nieumiejętne zarządzanie, są cotygodniowym wyzwaniem czekającym na Magdę Gessler.

W kilka dni prowadząca dokonuje zaskakujących zmian. Usuwa wszystko to, co utrudnia prowadzenie lokalu. Komponuje nowe menu, zmienia wystrój, a nawet zwalnia mało wydajnych pracowników. Wszystkie jej działania mają spełnić jeden cel - przywrócić do „życia" podupadającą restaurację.

Po kilkudniowej walce z problemami, z jakimi boryka się lokal, przychodzi czas na egzamin. Zaproszeni goście smakują wybornej kolacji, a właściciele wraz z Magdą Gessler rozpływają się w zachwytach. Po kilku tygodniach prowadząca wraca do zrewolucjonizowanego lokalu i ocenia, ile z jej rad właściciele restauracji wzięli sobie do serca. Jeżeli nie zastosowali się do jej zaleceń, czeka ich sroga nagana.

Program emitowany jest na antenie TVN od 6 marca 2010 roku. „Kuchenne rewolucje" są wzorowane na brytyjskim programie „Kitchen Nightmares", którego gospodarzem jest Gordon Ramsay.

Komentarze 2

Komentowanie zostało tymczasowo wyłączone.

Podaj powód zgłoszenia

a
aga
Pan właściciel chyba zataił przed Panią Magdą część prawdy. Otóż nie musiał nic sprzedawać, bo nic nie miał, a w międzyczasie kupił dom i to w czasie kryzysu kiedy to niby właściciele Żabki wypowiedzieli mu umowę współpracy franczyzowej , nie powiedział dlaczego to zrobili, a wie.... Życzę mu wiele szczęścia wprowadzeniu tego biznesu i gorąco liczę, iż ta lekcja życia spowoduje, że zacznie ludzi traktować z pokorą , którą w końcu sam też wykaże.
w
witold
niestety prawda jest taka ze na slasku ciezko znalezc restauracje serwujace dobre jedzonko. ok, mozna zjesc dobra pizze np w maxi pizzy w katowicach i sosnowcu, da sie zjesc burgery i to co popularne ale brakuje prawdziwej polskiej kuchni. teraz ta dziewczyna z mastechefa otwiera jakas nowa kuchnie w nikiszowcu prohibicja zdaje sie, moze to bedzie to
Wróć na i.pl Portal i.pl