Kuchenne rewolucje w Łodygowicach: Magda Gessler zmienia Garnuszek w "Twoją Kolejkę" [ZDJĘCIA]

JM, red
Magda Gessler i Kuchenne Rewolucje w Łodygowicach
Magda Gessler i Kuchenne Rewolucje w Łodygowicach mat. TVN
Magda Gessler w Łodygowicach PROGRAM TVN NA ŻYWO w czwartek, 10 listopada. W "Kuchennych Rewolucjach" Magdy Gessler zobaczyliśmy restaurację-pizzerię "Garnuszek" w Łodygowicach, która po metamorfozie nazywa się "Twoja Kolejka". Jak przebiegała rewolucja i przede wszystkim - czy się udała?

Kuchenne rewolucje w Łodygowicach: Magda Gessler i restauracja-pizzeria "Garnuszek"

Przypomnijmy, że to nie pierwsza wizyta sławnej restauratorki w naszym regionie. "Kuchenne Rewolucje" były realizowane już m.in. w lokalach w Bielsku-Białej, Wiśle, Brennej, Cieszynie, a także Przybędzy.

Oficjalny opis odcinka

Paulina i Andrzej zanim otworzyli restaurację w Łodygowicach, mieli już doświadczenie w branży gastronomicznej. Mężczyzna zaczynał od budki z fastfoodem, potem prowadził swoją restaurację, aż wreszcie otworzył restauracje „Garnuszek”. Początki działania lokalu były obiecujące, wkrótce jednak goście zaczęli przychodzić tylko na tani „obiad dnia”. Niestety szybko się okazało, że „Garnuszek” przynosi niskie dochody, a od godziny 16:00 - świeci pustkami.
Na kuchni gotuje mama Andrzeja, Irena, a z konieczności pomaga jej jego żona, Paulina. Szefowa kuchni przyznaje, że chciałaby gotować „jak w domu”, ale właściciel wymusił na niej wprowadzenie do karty fast foodów. Ta zmiana wcale nie przyciągnęła głodnych gości.
Mimo że właściciele spędzają w restauracji nawet 12 godzin dziennie siedem dni w tygodniu, to nie przekłada się to na poprawę sytuacji finansowej lokalu. Czas poświęcony „Garnuszkowi” wpłynął jedynie na Paulinę, która stała się cieniem samej siebie, a do tego musiała zupełnie porzucić swój zawód i pasję, czyli fitness.
Kiedy wszyscy czuli się wypaleni, Andrzej postanowił zatrudnić młodego, rzutkiego menadżera. Szybko jednak okazało się, że nowa osoba zanim zdążyła cokolwiek zmienić, to naraziła się mamie Andrzeja. Kobieta nie ukrywa tego i ma żal do syna, że podejmuje tak fatalne decyzje. Załamany właściciel napisał rozpaczliwy list do Magdy Gessler, która nie odmówiła pomocy. Szkoda tylko, że na miejscu poczęstowano ją zimną, twardą golonką…

Emisja: TVN 10.11.2016 godz. 21:30

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Materiał oryginalny: Kuchenne rewolucje w Łodygowicach: Magda Gessler zmienia Garnuszek w "Twoją Kolejkę" [ZDJĘCIA] - Dziennik Zachodni

Komentarze 15

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

S
Smakowacz
Baba zrobiła - jak zwykle - polsko rewolucje! Bedo regionalne potrawy - staropolskie beskidzkie pierogi ruskie, łodygowicka zalewajka, kluski czterojajeczne, i starożywiecki salceson krwawy z czosnyczkiem i sałatko wolsko.
Smacznego!
A
Andrzej
Ten manager to zupelne wyrzucanie pieniedzy w błoto. Pierwszy raz sie z czyms takim spotykam. Jesli firma jest taka mala to manager niestety musi przejac funkcje czesci pracownikow bo do zarzadzania 4 osobami to nie potrzeba managera. Po prostu zatrudnil sie i doil kase ile sie da jego mozna zrozumiec ale wlasciciela ktory placil za nic i do tego tyle to zrozumiec nie idzie. A u jego dziewczyny to widac przerost ambicji nad mozliwosciami jesli manager bylby naprawde dobry to nie zmianialby tylu prac tak czesto majac 23 lata. Widac ze czlowiek nie angazowal sie w ogole w restauracje a pary mozna zatrudniac jesli zwyczajnie sie je bardziej kontroluje i jest wyrazny podzial obowiazkow oraz sumiennosc a tu widac ze kelnerke mozna zastapic kims bardziej sumiennym i kompetentnym bez takiej roszczeniowej postawy.
y
yerrylll1
Ta młoda włascicielka to tak podobna do Scarlett Johansson .Mam rację
Q
QVX
Właściciele zatrudnili jako kelnerkę osobę z rodziny, która zaproponowała swego chłopaka jako managera. A przy tym uprawiała szantaż emocjonalny, przed którym ustępował miękki właściciel.
Q
QVX
Widzisz. Są 2 możliwości - albo koleś był świadom, że jest niepotrzebny i bierze kasę za nic, albo nie. W pierwszym przypadku, to naciągactwo, za które zgnojenie przez MG to naprawdę niewielka konsekwencja. A w drugim to skrajna głupota, a wtedy zgnojenie przez MG może spowoduje, że delikwent zmądrzeje.
f
fred
Oczywiście, że manager niepotrzebny, ale czy to jego wina? Zgoniła chłopaka dlatego, że nie potrafi być bezczelny jak ona.
z
zbyszek rudnicki
w jakim celu zatrudniono menagera do knajpki,która ma 40 krzeseł i do tego płacono mu 3000zł?
N
Nieoburzony
Typowe - rodzina poprosiła, żeby "pomóc" i zatrudnić tę dwójkę. I taki skutek.
O
Oburzony
Moim zdaniem, menager został zatrudniony tylko po to, aby zostać "kozłem ofiarnym"
Tak ma marginesie: Jak osoba "wykształcona" może powiedzieć o kimś że jest zerem.Żenada.
h
hela
23 lata i manager?? Jakaś mierna imitacja wiedzy, kultury, pokory,... Dno sięgające dna. Chłopak i jego niewiasta jedynie Pani Irence mogą buty polerować. A i to nie wiem, czy nie jest to zbyt odpowiedzialne zadanie. Restauracja na pewno godna odwiedzenia. Wyruszam niebawem :)
Ł
Łukasz
Masz racje jak nie przepadam za tą kobietą to tu rewolucja wyszła jej świetnie (byłem sprawdzić)
co do managera 2m pracy 3tyś /m i on mówi że nic nie zrobił bo za krótko pracuje :O No ale już po jego zachowaniu widać jaki to "typ"
a
ada
Obejrzałam Kuchenne Rewolucje i mam zamiar odwiedzić tą restauracje, właściciele wydają się być miłymi młodymi ludźmi i P.Irenka oczywiście. A P. Magdzie wielkie dzięki za to co robi.Ogólnie życzę powodzenia i oby Kolejka dlugo jeździła powodzenia!!
A
Anka
Widzę, ze niejaki Marek i Miś Przekliniak to pewnie pan manager i/lub jego narzeczona-kelnerka, którzy nie mogą przeżyć, ze rewolucja wyszła świetnie, a oni do niczego nie byli i nie są potrzebni w tej restauracji. To teraz plują jadem. Gessler miała racje, ze oni musieli zniknąć stamtąd.
M
Marek
ZNowu ta rura narobiła ludziom syfu bo nic innego nie potrafi ,kaszalot.
M
Miś Przekliniak
Chamidło znów komuś nabluzga ,rzuci paroma garnkami ,normalka! A i chwalić czym się niema.
Wróć na i.pl Portal i.pl