Targi Cukiernicze, Piekarskie i Lodziarskie SweetTARGi to największe wydarzenie branżowe na południu Polski, gromadzące co roku ponad 6 tysięcy zwiedzających z kraju i zagranicy. Edycja 2018 odbywa się w dniach 17-19 marca w Międzynarodowym Centrum Kongresowym.
Kilkuset wystawców prezentuje maszyny, komponenty i wyroby gotowe, prowadząc ponadto specjalistyczne szkolenia, warsztaty i pokazy innowacji z branży. Targi są dla producentów i rzemieślników okazją do wymiany doświadczeń, rozwoju technologii produkcji i pozyskania nowych rozwiązań do parku maszynowego.
Targi są przeznaczone dla profesjonalistów, firm produkcyjnych, dystrybutorów sprzętu i komponentów, właścicieli cukierni, piekarni i lodziarni oraz dla firm szukających nowych partnerów biznesowych w branży cukierniczej, piekarniczej i lodziarskiej.
Jednak zwykli konsumenci też mogą wiele tu zobaczyć i się dowiedzieć, bo sporo tu nowinek, które będą obecne w cukierniach, lodziarniach i kawiarniach w sezonie wiosna/lato 2018. Na przykład można przetestować nowe smaki lodów, które oferują producenci półproduktów do ich przygotowywania lub producenci gotowych lodów. My spróbowaliśmy m.in. lodów o smaku papieskich kremówek, Sardinia, czyli owoców z Sardynii, morwy, czarnej wanilii czy kokosowych na bazie mleka sojowego.
Wypatrzyliśmy też chleb z batatów oraz wafelki do lodów w kształcie tulipana (to polski patent, już zastrzeżony).
Ekspozycja targowa czynna:
- 17.03.2018 w godzinach od 10:00 do 17:00
- 18.03.2018 w godzinach od 10:00 do 18:00
- 19.03.2018 w godzinach od 10:00 do 16:00
Ceny biletów:
- Bilet po rejestracji (wejście na jeden dzień): 30 PLN
- Bilet po rejestracji (trzydniowy): 60 PLN
- Bilet bez rejestracji (trzydniowy) 90 PLN
- Bilet normalny bez rejestracji (wejście na jeden dzień): 45 PLN
- Bilet dla uczniów szkół branżowych: 18 PLN
- Dzieci do lat 8, tylko pod opieką osoby dorosłej: wstęp bezpłatny, powyżej 8 roku życia: 18 PLN
POLECAMY PAŃSTWA UWADZE:
