Święta od Magdy Gessler będą piekielnie drogie. Zobaczcie ceny ZDJĘCIA

Jan Hofman
Naczelna restauratorka kraju przygotowała ofertę cateringu na Boże Narodzenie, która weszła w życie 13 listopada.  Ceny świątecznych potraw w jej restauracji co roku budzą kontrowersje. Jedni się burzą, że za drogo, inni zachwalają, że pysznie.ZOBACZ CENY POTRAW NA KOLEJNYCH KARTACH
Naczelna restauratorka kraju przygotowała ofertę cateringu na Boże Narodzenie, która weszła w życie 13 listopada. Ceny świątecznych potraw w jej restauracji co roku budzą kontrowersje. Jedni się burzą, że za drogo, inni zachwalają, że pysznie.ZOBACZ CENY POTRAW NA KOLEJNYCH KARTACH Fot. Instagram magdagessler_official
Choć do świąt Bożego Narodzenia pozostało jeszcze sporo czasu, to jednak celebryci związani z gastronomią już teraz rozpoczęli przygotowania do finansowych żniw, bo bez wątpienia to dla ich portfeli doskonały czas.

ZOBACZ ZDJĘCIA

Nie inaczej jest w przypadku Magdy Gessler. Naczelna restauratorka kraju przygotowała ofertę cateringu na Boże Narodzenie, która weszła w życie 13 listopada. Ceny świątecznych potraw w jej restauracji co roku budzą kontrowersje. Jedni się burzą, że za drogo, inni zachwalają, że pysznie.

SZOKUJĄCE WYZNANIE MAGDY GESSLER. - JA JESTEM GEJSZĄ! ZDJĘCIA - KLIKNIJ TUTAJ

W także w tym roku zaskoczenia nie ma! Jesteśmy pewni, że nie wszyscy będą sobie mogli pozwolić na to, by postawić na świątecznym stole jej potrawy. Jest po prostu drogo, choć z drugie strony jest to na pewno pojęcie względne.

Jak wynika z informacji zamieszczonych na oficjalnej stronie internetowej jej lokalu, za 900 ml barszczu czerwonego trzeba zapłacić 67 zł. Jeżeli ktoś życzy sobie podawać tę zupę z uszkami, to cena za dziesięć sztuk wynosi 70 zł.
Taniej nie jest w przypadku pierogów. Pięć sztuk tego przysmaku nadziewanego kapustą i prawdziwkami kosztuje 51 zł.
Restauratorka wyceniła jedną sztukę pstrąga faszerowanego koprem na 93 zł.
W ofercie nie zabrakło także słodkości i oczywiście najdroższe są desery. Chętni na kilogram piernika staropolskiego z powidłami śliwkowymi zapłacą za ten wypiek 90 zł.

Przekładowe ceny:

  • pięć sztuk pierogów z kapustą i prawdziwkami za 51 złotych,
  • 900 ml barszczu czerwonego za 67 złotych,
  • dziesięć sztuk uszek z borowikami za 70 złotych,
  • 900 ml zupy grzybowej za 83 złote,
  • pstrąga faszerowanego koprem za 93 złote
  • Szuba, czyli śledź przykryty pierzynką (słoik 300 g) - 59 zł,
  • Kapusta wegańska z grzybami i pigwą (900 ml) - 91 zł,
  • 200 g ryby po grecku za 49 złotych,
  • 300 g sałatki jarzynowej za 43 złote,
  • kilogram piernika staropolskiego z powidłami śliwkowymi za 90 złotych,
  • 1,2 kg makowca za 145 złotych.
emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kultura i rozrywka

Komentarze 2

Komentowanie zostało tymczasowo wyłączone.

Podaj powód zgłoszenia

X
Xych
19 listopada, 12:57, Ilona:

Za takie pieniądze to się nie skuszę. Wolę pół dnia sama przy garach stać i barszcz gotować i na patelni kohersen rybę smażyć niż wydać tyle na kolację. Z resztą to gotowanie to część tradycji

Najlepszą patelnię wybrałaś, albo jedną z najlepszych raczej. Jaest ich parę, ale ta najbardziej wszechstronna. Dokładna, nie przywiera i daje satysfakvję. Mały orgazm przy kucharzeniu a do tego 100% satysfakcji. Warunek jeden- trzeba potrafić gotować:-)

I
Ilona
Za takie pieniądze to się nie skuszę. Wolę pół dnia sama przy garach stać i barszcz gotować i na patelni kohersen rybę smażyć niż wydać tyle na kolację. Z resztą to gotowanie to część tradycji
Polecane oferty
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera
Wróć na i.pl Portal i.pl