Świąteczny catering od Magdy Gessler. Ile kosztuje?
Magda Gessler jest jedną z kluczowych gwiazd TVN-u. Jest gospodarzem "Kuchennych rewolucji", programu, w którego trakcie wyciąga pomocną dłoń w kierunku właścicieli podupadających lokali gastronomicznych. Poza tym sama z powodzeniem prowadzi kilka biznesów, wśród których warto wymienić m.in. „U Fukiera” oraz „Słodki Słony". Jest też właścicielką "Delikatesów u Fukiera Magdy Gessler", gdzie można składać zamówienia na Święta Bożego Narodzenia.
Ile kosztuje świąteczny catering od Magdy Gessler?
Najniższa cena to 18 zł. Tyle trzeba zapłacić za 235 ml ćwikły z chrzanem. Karp - filet do smażenia bez ości ok. 200g kosztuje 35 zł, a sałatka jarzynowa tradycyjna z grzybkami marynowanymi (300 g) to koszt 41,00 zł. Z kolei za 5 szt. pierogów z kapustą i prawdziwkami trzeba zapłacić 51 zł, za 900 ml barszczu czerwonego 65 zł, a za kaczkę pieczoną w całości po polski z antonówką 190 zł.
Dlaczego ceny produktów w restauracjach Magdy Gessler są wysokie?
Skąd wynikają tak wysokie ceny potraw oferowanych w restauracji Magdy Gessler? Sekret może tkwić w produktach, z jakich są one tworzone. Restauratorka nie ukrywa, że sięga po te z najwyższej półki. Na ten temat jakiś czas temu wypowiedziała się w "Dzień Dobry TVN".
Wyobrażasz sobie, że ktoś idzie do BMW i mówi, że to jest za drogie!? To jest kwestia prestiżu, jakości, miejsca, które wynajmujesz. Jest mnóstwo ogonów wołowych, jest bardzo dużo cielęciny, mięsa, bardzo dużo warzyw. Praktycznie nie ma wody! To jest wywar i sok z mięsa i warzyw. To jest coś obłędnego. To jest tanio, w porównaniu z tym, co ludzie oferują za skrzydełko od kurczaka i marchewki – komentowała w śniadaniówce.
Zainwestowalibyście w catering od Magdy Gessler?
"Kuchenne rewolucje": tak zmieniła się Magda Gessler. Sporo ...
