Chleb i śledź - Kuchenne Rewolucje i Magda Gessler w dawnej restauracji Granola [CENY, MENU]

Redakcja
Restauracja Chleb i śledź - to dawna Granola
Restauracja Chleb i śledź - to dawna Granola facebook.com / Chleb i śledź
Chleb i Śledź - tak nazywa się dziś dawna Restauracja Granola w Gdyni. To efekt programu Kuchenne Rewolucje. Znana restauratorka Magda Gessler odwiedziła to miejsce w pierwszym odcinku nowej serii programu. Co oferuje restauracja Chleb i śledź? Zobaczcie zdjęcia i nowe menu!

Chleb i śledź - czyli dawna Granola

Restauracja Granola w centrum Gdyni nie była pierwszym lokalem pana Darka. Prowadził już m.in. dobrze prosperujący bar mleczny. Granola miała być jego dumą, "wisienką na torcie", miejscem gdzie można zjeść dobrą, elegancką kolację. Niestety, nie wyszło. Granola najwyraźniej nie przypadła do gustu gościom. Nie pomogły nawet kilkakrotne zmiany menu, nic nie dały także zmiany kucharzy. Ostatni ratunek to Magda Gessler i Kuchenne Rewolucje.

Chleb i śledź - zapiekanka Magdy Gessler

Ryby, a wśród nich na pierwszym miejscu śledź - to pomysł Magdy Gessler na restaurację. No i nowa nazwa. Teraz Granola to restauracja Chleb i śledź. A jej specjalnością ma być zapiekanka śledziowa autorstwa Magdy Gessler. Pierwowzór powstał podczas Kuchennych Rewolucji. Teraz można ją kupić za 23 złote.

Chleb i śledź - menu i ceny

Słoiczek śledzia
po kaszubsku z chlebem - 11 zł
w śmietanie z chlebem - 12 zł
w oleju z chlebem - 10 zł

Deska śledzi - 19 zł
siekany tatar ze śledzia - 16 zł
Kokilka pasty z ryb węzdzonych - 10 zł
Smażony filet z dorsza - 27 zł
Zapiekanka śledziowa Magdy Gessler - 23 zł
Aromatyczny rosół rybny - 14 zł
Złodziste tuszki regionalnego śledzia - 23 zł

Pełne menu restauracji Chleb i śledź w galerii poniżej

KLIKNIJ I ZOBACZ PEŁNE MENU

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Materiał oryginalny: Chleb i śledź - Kuchenne Rewolucje i Magda Gessler w dawnej restauracji Granola [CENY, MENU] - Gazeta Wrocławska

Komentarze 9

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

g
gt
A w Rzeszowie nie otworzyła się jakaś fajna knajpa?
E
Efcia
wkrótce Opener, to teraz wiadomo, gdzie można wbić w lipcu na śledzia ;)
E
Efcia
wkrótce Opener, to będzie można uderzyć na śledzia w lipcu ;)
z
zWrocławia
Co za piękne słowo CHELO. A cóż ono oznacza???
Polska języka trudna języka
A
A
Chelo jesteśmy w Wrocławiu! !!!
G
Gdynianin
A ja mieszkam w Gdyni i codziennie czytam Gazetęwrocławką! Kto mi zabroni?
G
Ginekolog
A niech sobie te śledzie wsadzą w .... !
A
Administrator
To jest wątek dotyczący artykułu Chleb i śledź - Kuchenne Rewolucje i Magda Gessler w dawnej restauracji Granola [CENY, MENU]
G
Gość
Może chodzi o tę bliską Gdynię, 400 km od Wrocławia...
K
Kapiszonnek
A co to ma do Wrocławia?
Wróć na i.pl Portal i.pl