Kuchenne rewolucje w Piekarach Śląskich
O tej rewolucji głośno zrobiło się już w lutym tego roku.
"Od 3, 4 lat nie widziałam czegoś podobnego, a jest to jedna z najgorzej zaświnionych kuchni" - mówiła Magda Gessler na nagraniu, które w czwartek (11.02) zamieściła na swoim profilu na Facebooku. "Tu śmierdzi jeszcze g...wnem" - nie przebierała w słowach restauratorka.
Na nagraniu widać było, że w niektórych miejscach brud zalega warstwami, zwłaszcza w zakamarkach.
- Nie wiem dlaczego nikt nie ma powonienia i ma to gdzieś. I dlaczego częstują nas czymś takim, biorąc jeszcze za to pieniądze - komentowała Magda Gessler, zastanawiając się jednocześnie, czy powinna przeprowadzać tu rewolucję.
Chociaż na nagraniu (nie jest już dostępne) nie padła nazwa restauracji, a z wpisu na Facebooku wiadomo było tylko, że Magda Gessler przebywa na Śląsku, to internauci szybko wytropili, że metamorfoza odbywała się w restauracji Tasty w Piekarach Śląskich.
Nie przeocz
- Nie jedzcie tego! Biedronka, Lidl i IKEA usuwają żywność z toksyczną substancją
- Śmiałe pokazy tańca zaskoczyły dziewczyny w klubie Pomarańcza Katowice
- Mecz GKS-u Tychy z Widzewem przerwany przez racowisko i czarny, gryzący dym
- Lawendowy ogród w Katowicach został otwarty. To największy ogród społeczny w mieście
Niektórym udało się przyjrzeć na miejscu, jak Magda Gessler realizuje program.
Na murach budynku pojawiła się wówczas tabliczka z nową nazwą restauracji. Po rewolucji restauracja miała zostać nazwana "Szynk pod Cycokiem".
Czy udało się ją dokończyć? Odpowiedź pojawi się w odcinku, który zobaczymy w czwartek, 23 września. Początek o godz. 21.30.
Mała zapowiedź wideo, która pojawiła się w środę, 22 września na profilu "Kuchennych rewolucji" na Facebooku już zapowiada, że będzie się działo w trakcie realizacji odcinka w restauracji Tasty.
Przypomnijmy, że to już drugi odcinek z Piekar Śląskim w tej edycji "Kuchennych rewolucji". W czwartek, 2 września, w premierowym odcinku 23. sezonu "Kuchennych rewolucji" zobaczyliśmy udaną metamorfozę restauracji Modry Kociołek, którą Magda Gessler zamieniła w Laboratorium Chleba.
Musisz to wiedzieć
