Łódź. Pierogarnia Wałkowane po programie Kuchenne Rewolucje

re
Wałkowane Łódź - pierogarnia po programie Kuchenne Rewolucje
Wałkowane Łódź - pierogarnia po programie Kuchenne Rewolucje expressilustrowany.pl
Wałkowane - to nowa nazwa dawnej restauracji Szafran w Łodzi. To kolejne miejsce, które ze swoim programem Kuchenne Rewolucje odwiedziła Magda Gessler. Co w swoim menu oferuje restauracja Wałkowane? Jak zmieniła się dawna restauracja Szafran?

Kiedyś Szafran, dziś Wałkowane

- Pyszne, ktoś tu ma autentyczny talent - to dość zaskakująca reakcja Magdy Gessler podczas pierwszej wizyty w restauracji przechodzącej Kuchenne Rewolucje. Tak restauratorka skomentowała danie zaserwowane w restauracji Szafran przy ul. Piotrkowskiej 217 w Łodzi. Problemem okazały się tu nie dania, a relacje między paniami prowadzącymi lokal.

Specjalnością restauracji Szafran była kuchnia ukraińska, rosyjska, gruzińska i uzbecka.
Teraz Szafran to już Wałkowane - restauracja, a właściwie pierogarnia. Nadal można tutaj zjeść różne rodzaje pierogów, w tym m.in. pielmieni oraz wareniki kozackie. Zmienił się wystrój restauracji. Teraz jest w niej bardziej kolorowo. We wnętrzu dominuje pomarańcz, czerwień, żółć i zieleń oraz liczne akcenty kwiatowe.

Restauracja Wałkowane mieści się w Łodzi przy ul. Piotrkowskiej 217.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Materiał oryginalny: Łódź. Pierogarnia Wałkowane po programie Kuchenne Rewolucje - Gazeta Wrocławska

Komentarze 38

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

G
Gość
Polka została z długami?? A jak przez kilka miesięcy cwaniakowała z mężem OKRADAJĄC wspólniczkę to było OK???
Polina zapieprzała w kuchni a księżniczka się autem woziła i nie było to nic krzywdzącego??
Skoro,żeby dostać kasę, nie mogła wejść w spółkę to trzeba było chociaż zatrudnić ukrainkę na minimalnej
k
kucharz
chcialem zabrac glos w zwiazku z tzw "rewolucjami Geslerowej". Jestem kucharzem cale zycie, malo tego studiowalem management wiec znam sie na rzeczy nie tylko z teori ale i z praktyki. Geslerowa wprowadza wszystkich w blad bo obiecuje ludziom zlote gory i gruszki na wierzbie. Zaden upadajacy busines nie jest w stanie przetrwac bez zabezpieczenia min polrocznego na czynsz, oplaty stale i wyplaty dla pracownikow. Sa to koszty zelazne i jesli ktos ich nie ma przed rewulucjami to szansa na przetrwanie rewolucji jest jak jeden na milion. Geslerowa skoro jest taka chetna do pomocy nie powinna oklamywac tych ludzi i dawac im obludnych nadzieji. Wszystko to tylko pozorna gra zeby sama siebie wypromowac, poniewaz generalnie nikt nie ma pojecia jak wyciagnac upadajacy busines z przepasci. Kazdego kto czyta niestety musze rozczarowac bo jest to prawie niemozliwe no chyba ze ktos wesprze finansowo nastepne pol roku i zagwarantuje dobry marketing. Co robi Geslerowa to obciazanie upadajacych businessow pod pretekstem nadchodzacej zmiany i rewolucji na lepsze. Przykro mi ale jesli lokal jest w zlym miejscu, i nie ma dobrych gospodarzy a pieniedzy brak to nie ma szans na rewolucje. Dobre jedzenie to tylko jedna z kilku zelaznych i twardych zasad sukcesu w dzisiejszym swiecie jesli ktos pracuje w cateringu.

Gdyby jej naprawde zalezalo pomoc to na dzien dobry by zapytala o kwestie finansow i przychodow i po jednym dniu mozna okreslic czy business ma sznase sie obudzic czy jest skazany na kleske.

Ta branza nie jest dla ludzi z oszczednosciami ktorzy potrafia gotowac ale dla milionerow z grubym portfelem bo to 99% podstawy sukcesu w prawie kazdej branzy. Chcesz pracowac po kilka godzin i pic kawe albo sie obzerac to zle trafiliscie. Sukces wymaga strasznych poswiecen i krwi ALBO ZLODZIEJA i KLAMCY.
k
kucharz
chcialem zabrac glos w zwiazku z tzw "rewolucjami Geslerowej". Jestem kucharzem cale zycie, malo tego studiowalem management wiec znam sie na rzeczy nie tylko z teori ale i z praktyki. Geslerowa wprowadza wszystkich w blad bo obiecuje ludziom zlote gory i gruszki na wierzbie. Zaden upadajacy busines nie jest w stanie przetrwac bez zabezpieczenia min polrocznego na czynsz, oplaty stale i wyplaty dla pracownikow. Sa to koszty zelazne i jesli ktos ich nie ma przed rewulucjami to szansa na przetrwanie rewolucji jest jak jeden na milion. Geslerowa skoro jest taka chetna do pomocy nie powinna oklamywac tych ludzi i dawac im obludnych nadzieji. Wszystko to tylko pozorna gra zeby sama siebie wypromowac, poniewaz generalnie nikt nie ma pojecia jak wyciagnac upadajacy busines z przepasci. Kazdego kto czyta niestety musze rozczarowac bo jest to prawie niemozliwe no chyba ze ktos wesprze finansowo nastepne pol roku i zagwarantuje dobry marketing. Co robi Geslerowa to obciazanie upadajacych businessow pod pretekstem nadchodzacej zmiany i rewolucji na lepsze. Przykro mi ale jesli lokal jest w zlym miejscu, i nie ma dobrych gospodarzy a pieniedzy brak to nie ma szans na rewolucje. Dobre jedzenie to tylko jedna z kilku zelaznych i twardych zasad sukcesu w dzisiejszym swiecie jesli ktos pracuje w cateringu.

Gdyby jej naprawde zalezalo pomoc to na dzien dobry by zapytala o kwestie finansow i przychodow i po jednym dniu mozna okreslic czy business ma sznase sie obudzic czy jest skazany na kleske.

Ta branza nie jest dla ludzi z oszczednosciami ktorzy potrafia gotowac ale dla milionerow z grubym portfelem bo to 99% podstawy sukcesu w prawie kazdej branzy. Chcesz pracowac po kilka godzin i pic kawe albo sie obzerac to zle trafiliscie. Sukces wymaga strasznych poswiecen i krwi ALBO ZLODZIEJA i KLAMCY.
K
KwB
..i niech lepiej tak zostanie ........bylo gowno PRZED i zostalo gowno PO .
tak jak M.Gessler powiedziala.
D
Desto
Lodz to najgorsze miasto meneli , a ten maz z krzywym ryjem to kwintesencja tego smierdzacego miasta ulepionego z gowna
.
ewka weź zorafel!
c
co mi tam
w gazecie wroclawskiej?
G
Gość
polewkowy odcinek pokazujący oblicze polaczka cwaniaczka hehe
miało być tak pięknie a wyszło jak zawsze bo?? chytry dwa razy traci tyle w temacie
e
el
Dostałaś tyle minusów od tych przesiedleńców z Wrocka, wszakże całe dolnośląskie ze wschodnich rubieży jest przywiezione przez ruskich.
m
mila
Życzę owocnej współpracy z ukraińcami i przekonanie sięjacy są pracowici. najbardziej w gębie.
P
Prawda
oj wez się lecz...wredna właścicielka i tyle!!!!!Pewnie sama to piszesz hahah....bez sumienia i uczuć wstyd i tyle!!!!!
M
Marzena
Dobry przepis i umiejętności do pierogów lepienia to podstawa.
o
onka
Jesteście ślepi i bezmyślni ze aż boli.
Laska nie została z kredytami. Ma dotacje z UE. Czego nie wydała, odda. I tyle.
Ciekawe kto z was chciałby zap... za 200 zeta na tramwaj.
Znaleźli idiotę do pracy i udają menadżerów. Wstyd.
P
Prawda
Kobieto ty przynosisz wstyd Polakom..Wredny nie uczciwy człowieku.Wykorzystujesz tą Ukrainkę..I na kogo ty wychodzisz?na zwykłą złodziej...po tym programie to ludzie cię nienawidzą na twoim miejscu to bym się ze wstydu spaliła ale widocznie nie masz wstydu!!!!!
S
Szok
Co za ludzie!!!!! Nie ma gorszego cwaniaka od Polaka...
Wróć na i.pl Portal i.pl