W Galerii Gryf odbyło się dziś "Gotowanie z Magdą Gessler". Od samego rana na znaną restauratorkę czekał tłum fanów.
- Przyjechałam kilka godzin wcześniej, by zająć dobre miejsce, by dobrze widzieć panią Magdę. Oglądami praktycznie każdy odcinek "Kuchennych Rewolucji" i bardzo chciałam zobaczyć ją na żywo - podkreśla pan Tomasz, który na spotkanie przyjechał ze Stargardu.
Magda Gessler na oczach fanów przygotowała chłodnik wileński, do którego oprócz standardowych składników dodała odrobinę miodu.
- Ten smak jest wyjątkowy. Trochę pikantny dzięki dużej ilości czosnku, a przez miód czuć też wyraźną nutę słodyczy - mówiła po degustacji pani Patrycja.
Restauratorka odpowiadała również na pytania fanów oraz znalazła czas na rozdawanie autografów i wspólne zdjęcia.
W tym roku była to kolejna wizyta Magdy Gessler w naszym regionie. Wcześniej przeprowadziła rewolucję w Szczecinie, Starym Czarnowie i Kołobrzegu.