Schronisko Smaków Magda Gessler w Bukowinie Tatrzańskiej zostanie otwarte dla klientów. Restauracja opublikowała na Facebooku komunikat:
"Otwieramy restaurację - zapraszamy w sobotę 16 stycznia od godz. 12 do Schroniska Smaków w Bukowinie Tatrzańskiej. Długo debatowaliśmy, ale postanowione... otwieramy! Nie możemy patrzeć, jak na naszych oczach umiera wszystko, co kochamy. Kolejne obostrzenia rujnują gospodarstwa zarówno mieszkańców Podhala, jak i całej Polski. Niedługo po prostu nie będzie czego ratować! Dołączamy do Veta i jako jedna z największych restauracji na Podhalu dajemy sygnał pozostałym do zrobienia tego samego! Będziemy przestrzegać wszelkich zasad bezpieczeństwa i reguł sanitarnych".
Restauracja ma być czynna w godzinach od 12 do 22, serwując również jedzenie na wynos.
Nie przeocz
Magda Gessler o otwieraniu restauracji: "To nieodpowiedzialne"
Słynna restauratorka w specjalnym oświadczeniu na Facebooku poinformowała, że nikt nie pytał jej o zdanie w kwestii otwierania restauracji, a ona osobiście jest przeciwna tej decyzji.
- Ja jako Magda Gessler dowiedziałam się o tej decyzji z Toronto. Nikt mnie nie pytał o moją opinię w temacie otwierania restauracji. Nie zgadzam się z postanowieniem Łukasza Zadylaka franczyzobiorcy Schroniska Smaków prowadzonego przez spółkę Tatry Wysokie. Jest to jeszcze jedna jego samowola. Wszystkie decyzje biznesowe należą do Pana Zadylaka i to on za nie odpowiada. To jest duża restauracja ma ponad 300 miejsc siedzących ze względu na zagrożenie epidemiologiczne ja się pod tym nie podpisuje - napisała Magda Gessler.
Zobacz koniecznie
W kolejnym wpisie Magda Gessler odniosła się do kwestii otwierania restauracji:
- Pytacie się mnie jakie jest moje zdanie na temat buntu i otwierania restauracji w pandemii? I tu z bólem serca muszę stwierdzić, że otwarcie dużych miejsc np. takich na kilkaset gości jest w tych czasach hulającego wirusa bardzo nieodpowiedzialne. Jest wielkim zagrożeniem dla naszego wspólnego zdrowia i życia. Ciężko mi to mówić rozumiejąc nasze problemy, z którymi się na co dzień borykamy. Ale widzę też dramaty ludzi chorujących i umierających na COVID-19. Moja postawa i opinia dotyczy moich restauracji. Każdy z Was niech działa według własnego sumienia i własnej sytuacji życiowej - twierdzi restauratorka.
Musisz to wiedzieć
Bądź na bieżąco i obserwuj
