Ostrzeżenie GIS: Bio Cukier Kokosowy wycofany
Na swojej stronie internetowej Główny Inspektorat Sanitarny informuje, że w związku ze stwierdzeniem niezadeklarowanej substancji alergennej – glutenu powyżej 80 mg/kg w próbce ekologicznego cukru kokosowego importer produktu z Holandii zdecydował o wycofaniu niektórych partii z obrotu.
Jedna z wycofywanych partii została dostarczona do firmy Intenson Europe sp. z o.o., która zapakowała produkt w opakowania jednostkowe o wadze 350 g i 200 g.
Artykuły spożywcze wycofane ze sklepów. Ostrzeżenia publiczn...
Spożycie produktu przez osoby uczulone na gluten może wywołać reakcję alergenną.
Szczegóły dotyczące produktu:
Producent – Intenson Europe sp. z o.o., Całowanie 94G, 05-480 Karczew.
Produkt:
- Bio cukier kokosowy 350 g, numer partii: L191113, data minimalnej trwałości: 10/03/2022
- Bio cukier kokosowy 350 g, numer partii: L191216, data minimalnej trwałości: 10/03/2022
- Bio cukier kokosowy 200 g, numer partii: L191115, data minimalnej trwałości: 10/03/2022
- Bio cukier kokosowy 200 g, numer partii: L191127, data minimalnej trwałości: 10/03/2022
- Bio cukier kokosowy 200 g, numer partii: L191216, data minimalnej trwałości: 10/03/2022
Firma Intenson Europe sp. z o.o. po otrzymaniu informacji o niezgodności surowca, niezwłocznie rozpoczęła procedurę wycofania produktu. Na stronie internetowej zamieściła informację dla konsumentów dotyczącą wycofania produktu Bio Cukier Kokosowy.
Państwowa Inspekcja Sanitarna nadzoruje proces wycofywania.
Zalecenia dla konsumentów:
Osoby z alergią lub nietolerancją na gluten nie powinny spożywać wskazanej w komunikacie partii produktu.
Zobacz koniecznie
Rozwiąż i poznaj swój wynik
Bądź na bieżąco i obserwuj
