
Jakiś czas temu Filip Chajzer zniknął z anteny "Dzień dobry TVN". O okolicznościach tej decyzji opowiedział w rozmowie z "Faktem".
– To była moja bardzo trudna decyzja. Nagle przyszedł moment w życiu, w którym orientujesz się, że nie jesteś RoboCopem. Próbowałem pracować, jednocześnie walcząc o zdrowie, ale to nie zadziałało – powiedział.
W czasie, kiedy przebywał na zwolnieniu lekarskim, w "Dzień dobry TVN" ogłoszono rewolucyjne zmiany, które zszokowały opinię publiczną. Z programu zwolniono aż pięciu prowadzących:
- Andrzeja Sołtysika
- Małgorzatę Rozenek-Majdan
- Agnieszkę Woźniak-Starak
- Annę Kalczyńską
- Małgorzatę Ohme
Również przyszłość Chajzera w śniadaniówce TVN-u wydaje się przesądzona.
Filip Chajzer zmienia branżę. Otwiera własny biznes
Okazuje się, że dziennikarz skupia się obecnie na czymś zupełnie innym. Poza rozwijaniem pasji sportowych, postanowił też otworzyć własny biznes. W Warszawie powstanie jego autorska restauracja ze śniadaniami.
Będzie to Mocktail Bar, serwujący jedynie napoje bezalkoholowe, ponieważ Chajzer celowo zrezygnował z licencji, która przysługiwała lokalowi. Jak twierdzi "alkohol to trucizna" i wiążą się z nim same przykre konsekwencje.
"Stało się! Jestem najszczęśliwszy na świecie. Otwieram restaurację ze śniadaniami non stop. Przejmuję ten lokal z licencją na sprzedaż alkoholu, z której świadomie i pełną odpowiedzialnością rezygnuję. O to to! To będzie MOCKTAIL BAR. Ten trend opanował już NYC, a teraz czas na rewolucję w Polsce, której samozwańczo stanę się twarzą" - zapowiada Filip Chajzer, publikując zdjęcie sprzed lokalu.
"Dlaczego? Chcę, żeby to miejsce miało najlepszą energię, było wysokowibracyjne, a sprzedaż alkoholu temu nie sprzyja. Alkohol to trucizna. Coś, co odbiera Ci pieniądze, miłość, rodzinę i życie. I ja nie chcę do tego przykładać ręki" - tłumaczy
"Zasłużyliśmy na tę zmianę - naszym live style nie musi być bełkot, żenada i kac" - dodaje.
Co będzie serwował lokal Chajzera?
Jak zapowiada u niego w lokalu będzie można zjeść śniadanie do godz. 22.00, a także napić się prosecco, piwa, wina i drinków, po których można bezpiecznie wsiąść za kółko.
Co ciekawe, zamierza osobiście serwować specjały lokalu jako kelner. Restauracja zlokalizowana będzie w samym centrum Warszawy, przy ul. Skorupki 5.
dś