Ostrzeżenie GIS z 18.02: Salame Strolghino. Czy masz to w domu?

Redakcja Strefy Biznesu
Ostrzeżenie publiczne dotyczące żywności Obecność Salmonella spp. we jednej partii salami
Ostrzeżenie publiczne dotyczące żywności Obecność Salmonella spp. we jednej partii salami Główny Inspektorat Sanitarny
Uwaga, w sobotę, 18.02 GIS wydało nowe ostrzeżenie - Ostrzeżenie publiczne dotyczące żywności Obecność Salmonella spp. we jednej partii salami. Aby chronić siebie i bliskich, przeczytaj je dokładnie. Zwróć uwagę, że GIS ostrzega przed określonym produktem lub jego partią.

To powinno Cię zainteresować

Ostrzeżenie GIS 18.02: Salame Strolghino

Główny Inspektor Sanitarny został poinformowany poprzez System Wczesnego Ostrzegania o Niebezpiecznej Żywności i Paszach o wykryciu bakterii Salmonella spp. w określonej poniżej partii salami pochodzącego z Włoch. Spożycie produktu, szczególnie bez obróbki termicznej, wiąże się z potencjalnym ryzykiem zatrucia pokarmowego.

  • Nazwa produktu: Salame Strolghino

  • Numer partii: 16

  • Data minimalnej trwałości: 01/05/2023, 30/04/2023, 28/04/2023

Producent: Salumificio Galli Remo Srl, Via Milano 187 46019 Cogozzo di Viadana, numer identyfikacyjny CE IT 1212 L
Dystrybutor w Polsce: Lidl sp. z o.o. sp.k. z siedzibą w Jankowicach, ul. Poznańska 48, 62-080 Tarnowo Podgórne
Kraj pochodzenia: Włochy
Producent we Włoszech i Dystrybutor w Polsce wdrożyli procedurę wycofania wskazanej partii ze sprzedaży.
Organy Państwowej Inspekcji Sanitarnej prowadzą postępowanie wyjaśniające w przedmiotowej sprawie.
Konsumenci, którzy kupili wskazaną w komunikacie partię produktu, nie powinni jej spożywać.

Więcej szczegółów na temat ostrzeżenia GIS:
Ostrzeżenie publiczne dotyczące żywności Obecność Salmonella spp. we jednej partii salami

Czym są ostrzeżenia GIS?

Główny Inspektorat Sanitarny to jednostka zajmująca się nadzorowaniem i kierowaniem działaniami mającymi na celu dobro i zdrowie publiczne obywateli. Zadaniem GIS-u jest m.in. informowanie o niebezpiecznych dla życia lub zdrowia produktach dostępnych w sprzedaży.

Ostrzeżenia GIS pojawiają się zawsze, gdy spożywanie lub stosowanie jakiegos produktu może być niebezpieczne dla zdrowia lub życia konsumentów. Warto dokładnie zapoznać się z treścią każdego ostrzeżenia, aby uniknąć przykrych konsekwencji.

Dane pochodzą ze stron Głównego Inspektoratu Sanitarnego.

Okazje
emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Biznes

Polecane oferty
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera
Wróć na i.pl Portal i.pl