Przepis na przekąskę z ciasta francuskiego.
Składniki
- opakowanie ciasta francuskiego
- 10 plastrów sera żółtego Gouda MSM Mońki
- 20 plasterków mini salami
- pomidorki koktajlowe (według uznania)
- 1 czerwona cebulka
- orzeszki piniowe
- sól i pieprz do smaku
Wykonanie
Ciasto francuskie pokroić na 10 równych kwadracików, rozgrzać piekarnik do 200 stopni. Na każdym z kawałków położyć plasterek żółtego sera i po 2 lub 3 plasterki minisalami. Ułożyć także przekrojone na pół pomidorki koktajlowe, pokrojoną w krążki cebulkę. Całość doprawić solą i pieprzem, posypać orzeszkami piniowymi. Kwadraciki wstawić do piekarnika na około 20 minut i piec aż się zarumienią.
Zobacz też:TOP 10 przekąsek na imprezę andrzejkową naszych Czytelników
Zobacz też:TOP 10 przekąsek naszych Czytelników do piwa
Zobacz też:TOP 10 przepisów na pyszne sałatki
Zobacz też:Śledź po japońsku według Koła Gospodyń Wiejskich
Zobacz też:Roladki z wędzonego łososia z serkiem ricotta
Zobacz też:Przepisy na pasty kanapkowe
Zobacz też:Małopolskie przysmaki, o których nie miałeś pojęcia. TOP 12 dań małopolskich gospodyń
Źródło: Dzień Dobry TVN
Ciasto popapraniec
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?