Błonnik chroni przed cukrzycą

JT
dietetyka Dieta śródziemnomorska zmniejsza o 83 proc. ryzyko zachorowania na cukrzycę.

Dieta śródziemnomorska zmniejsza o 83 proc. ryzyko zachorowania na cukrzycę. Na stronie "British Medical Journal" opisano wyniki badań przeprowadzonych z udziałem 13 tys. zdrowych absolwentów hiszpańskiego uniwersytetu Navarra. Na podstawie wypełnianych przez nich ankiet ustalono, że przed cukrzycą chroni spożywanie błonnika oraz eliminowanie z diety tłuszczy nasyconych.

Wybrane dla Ciebie

Szok we Włoszech. Zaskakujący ruch selekcjonera „Squadra Azzurra”

Szok we Włoszech. Zaskakujący ruch selekcjonera „Squadra Azzurra”

Słynna polska aktorka nie żyje. Miała 78 lat

Słynna polska aktorka nie żyje. Miała 78 lat

Wróć na i.pl Portal i.pl