Charytatywny Live Cooking w Częstochowie
Przypomnijmy, pierwsze wydarzenie tego typu odbyło się w Częstochowie w 2020 roku. Wtedy dochód ze sprzedaży biletów oraz fartuchów kuchennych z podpisami gwiazd w całości został przekazany na rehabilitację byłego żużlowca - Kamila Cieślara.
Drugą edycję Live Cooking zaplanowano na niedzielę, 12 marca, w hotelowej restauracji Arche Vita. Początek o godzinie 16.00.
Tym razem cały dochód zostanie przekazany na rzecz młodego sportowca - Oliviera Dłubały, który walczy z nowotworem złośliwym. Olivier jest leczony w Instytucie Matki i Dziecka w Warszawie. Przyjmuje chemię według protokołu oraz dodatkową, bardzo kosztowną chemię celowaną, która nie jest refundowana przez NFZ, ale znacznie zwiększa jego szanse na wyleczenie.
Podczas gotowania zawodnikom oraz trenerowi Włókniarza będą asystować: Tomasz Jakubiak, czyli niesamowicie charyzmatyczny kucharz i dziennikarz kulinarny, a także szef kuchni Arche Vita - Mirek Kała wraz ze swoją ekipą. Imprezę poprowadzi z kolei jeden z najpopularniejszych komentatorów żużlowych - Tomasz Dryła!
Żużlowcy Lwów w asyście zawodowych kucharzy przygotują "na żywo" 3 potrawy, których goście będą mogli spróbować. To nie lada gratka nie tylko dla miłośników gotowania, ale przede wszystkim fanów "czarnego sportu". Będzie bowiem okazja, aby spędzić czas z ulubionymi zawodnikami, porozmawiać z nimi, zrobić pamiątkowe zdjęcia, czy wziąć autograf.
Bilet wstępu na charytatywny Live Cooking w Częstochowie
Aby wziąć udział w wydarzeniu należy zakupić bilet wstępu. Ten kosztuje 250 złotych za 1 osobę. Zawiera:
- Kulinarne show. Live Cooking – żużel od kuchni,
- Powitalny kieliszek wina,
- 3-daniowa kolacja serwowana,
- Pakiet napoi bezalkoholowych: kawa, herbata, woda,
- Niepowtarzalną okazję do zdobycia autografów i pamiątkowych zdjęć.
Rezerwacja miejsc i zakup biletów jest możliwy drogą emailową bądź telefoniczną:
- e-mail: [email protected]
- telefon: 34 34 74 074
