PAPALINA WARSZAWA KUCHENNE REWOLUCJE [MENU, OPINIE, CENY]

(ls)
PAPALINA WARSZAWA [MENU, OPINIE, CENY]
PAPALINA WARSZAWA [MENU, OPINIE, CENY] PAPALINA/TVN
Przy al. Komisji Edukacji Narodowej 53 w Warszawie mieści się restauracja PAPALINA, która stała się kolejnym celem kulinarnych podróży Magdy Gessler. Restauracja przeszła Kuchenne Rewolucje wiosną tego roku. Dotychczas specjalizowała się w kuchni chorwackiej, ale jakość serwowanych potraw nie do końca podobał się gościom. Jak Magda Gessler odmieniła warszawską PAPALINĘ? Jak zmieniło sie restauracyjne MENU? Czy potrawy smakują gościom? Jakie są OPINIE gości o PAPALINIE?

WARSZAWA URSYNÓW PAPALINA - PRZED KUCHENNYMI REWOLUCJAMI

FU FU (PHÚC PHÚC) LUBARTÓW [MENU, CENY, OPINIE]

Właścicielem restauracji Papalina jest pan Marek, który przejął ją od swojego wspólnika biznesowego, z pochodzenia Chorwata. Od początku była to restauracja serwująca klientom kuchnię chorwacką (stąd nazwa, papalina bowiem to po chorwacku szprotka). Pan Marek nigdy nie pracował w gastronomii, tym bardziej na kuchni chorwackiej się nie znał. Po przejęciu lokalu wprowadził kilka zmian przekonany, że pomogą one restauracji zyskać klienta.Na stołach pojawiły się białe obrusy, a pracownikom zaproponował nowe, eleganckie stroje. Pan marek zatrudnił tez młodego kucharza. Wprowadzone zmiany nie wpłynęły jednak pozytywnie na restaurację Papalina. Niewiele osób stołowało się w lokalu, wieczorami Papalina świeciła pustką.

PAPALINA WARSZAWA- PIERWSZA WIZYTA MAGDY GESSLER

- Wyjątkowo niesmaczne -stwierdziła Magda Gessler podczas próbowania potraw zaserwowanych w warszawskiej restauracji. Pierwsza wizyta w Papalinie jak zwykle nie obyła się od słów krytyki.

W kolejnych dniach znana restauratorka zajrzała do kuchni. Podczas Kuchennych Rewolucji puszczały nerwy zarówno pracownikom, właścicielowi jak i Magdzie Gessler.
-Nie udaje nikogo, nie gram pod publikę -mówi za kulisami kucharz restauracji.-Nie widziałem gorszej kuchni.
-Puknij się w czoło!- doprowadzała do porządku właściciela znana restauratorka.

PAPALINA WARSZAWA PO KUCHENNYCH REWOLUCJACH [MENU, CENY]

  • Deska serów chorwackich z trzema dipami w cenie 21 zł
  • sałatka ze szparagów sezamu, kwiatów jadalnych, figi z łososiem wędzonym w cenie 39 zł
  • Krem z marchwi i pomidorów w cenie 13 zł
  • Makaron ze szparagami w sosie śmietanopwo-cytrynowym w cenie 29 zł
  • Strucla ze szpinakiem i z fetą w cenie 10 zł

PAPALINA WARSZAWA PO KUCHENNYCH REWOLUCJACH [MENU, CENY]

Przystawki

  • Krewetki smażone na maśle w sosie winnym z pomidorami w cenie 39 zł
  • Smażone pierścienie kalmarów serwowane z sosem tatarskim w cenie 32 zł
  • Hummus mezze w cenie 26 zł
  • Oryginalne sery chorwackie w cenie 17 zł
  • Pieczona papryka serwowana z serem na rukoli w cenie 16 zł

Sałaty
Sałata z serem owczo-kozim w cenie 23 zł
Grillowane warzywa z parmezanem w cenie 18 zł

WARSZAWA PAPALINA - CO W MENU? JAKIE CENY?

  • OŚMIORNICA Z GRILLOWANYMI ZIEMNIAKAMI I SAŁATKĄ W CENIE 46 ZŁ
  • KREWETKI W TEMPURZE Z OGONEM I RYŻ PILAW W CENIE 49 ZŁ
  • ŚWIEŻA RYBA Z GRILLA SERWOWANA ZER SZPINAKIEM I GOTOWANYMI ZIEMNIAKAMI W CENIE 13 ZŁ
  • ZESTAW GRILLOWANYCH OWOCÓW MORZA: SMAŻONE PIERŚCIENIE KALMARÓW Z SOSEM TATARSKIM, GRILLOWANE KALMARY ORAZ KREWETKI DUSZONE W SOSIE WINNYM W CENIE 44 ZŁ
  • śWIEŻE MULE DUSZONE W PIKANTNYCH POMIDORACH W CENIE 69 ZŁ
  • PIECZONY ŁOSOŚ SERWOWANY Z MASŁEM ZIOŁOWYM I WARZYWAMI PO PROWANSALSKU W CENIE 39 ZŁ

Zupy:

  • Zupa rybna w cenie 18 zł
  • Zupa istryjska w cenie 18 zł
  • Dodatki grillowane warzywa w cenie 10 zł
  • Kopytka w cenie 5 zł
  • Ryż w cenie 4 zł
  • Sos tatarski w cenie 2 zł
  • Szpinak z ziemniakami w cenie 8 zł Hummus 4 smaki w cenie 20 zł
  • Polędwiczki jagnięce w sosie śliwkowym serwowane z kopytkami w cenie 49 zł
  • Grillowane kotleciki jagnięce serwowane na szpinaku z pomidorka w cenie 46 zł
  • Duży kawałek wołowo-cielęcego mielonego mięsa z grilla nadziewany długodojrzewającym serem serwowany z frytkami lub smażonymi ziemniakami w cenie 29 zł
  • Grillowane kawałki pikantnego wołowo-cielęcego mielonego mięsa serwowane z smażonymi ziemniakami w ceni 29 zł

PAPALINA WARSZAWA PO KUCHENNYCH REWOLUCJACH CENY

Desery

  • Tort z delikatnym kremem i orzechami włoskimi w cenie 12 zł
  • Baklava - słodkie ciasto z orzechami włoskimi i miodem w cenie 12 zł
  • Czekoladowe fondue serwowane z sezonowymi owocami w cenie 30 zł
  • Puchar lodowy w cenie 12 zł

PAPALINA WARSZAWA URSYNÓW [OPINIE]

-Najlepsze kalmary jakie w życiu jadłam, obsługa przemiła- brawa dla szefa kuchni! Na pewno jeszcze tu wrócę, tylko najwyraźniej Pani Magda G. dobrego gustu nie ma, jeśli chodzi o wystrój -pisze pani Liliana na stronie restauracji Papalina w Warszawie. innym zmiany wystroju wnętrz lokalu podobały się.

-Świetnie wygląda lokal w środku - mówi pani Małgorzata, która odwiedziła restaurację Papalina po Kuchennych Rewolucjach.-Jedzenie bardzo smaczne, z pewnością przyjdę tu jeszcze nie raz.
-Uwielbiam sery- deska serów chorwackich rozłożyła mnie na łopatki. W życiu nie pozwoliłabym sobie na taką bombę kaloryczną, ale w tym przypadku nie mogłam się powstrzymać - mówi pani Karolina. -No nic spalę na siłowni - jutro pójdę na dodatkowe zajęcia fitness.

-Mam bardzo przyjemne wspomnienia z pobytu na Chorwacji i tamtejszej kuchni. Jeśli jedzenie będzie równie dobre, jak tam, to z pewnością będę pojawiał się Papalinie co tydzień -mówi Maja Kowalska, która wybrała się do restauracja Papelina z koleżanką.

-Jest elegancko, ale przytulnie i miło, mnie takie klimaty bardzo odpowiadają lubie ciepłe miejsca - bardzo mi się podoba taki klimat miejsca - mówi z koeli pan Rafał, mieszkaniec warszawy, który często jada na mieście. -Porównując ceny z innymi restauracjami w stolicy - nie am tragedii, ale trzeba parę stówek zarezerwować, żeby się najeść

-Do Papaliny poszliśmy po wielu dniach od zobaczenia, że jest koło naszego bloku.I t był zdecydowany błąd -mówi pani paulina, mieszkanka Ursynowa. -Nie dość, ze się najadłam na cały tydzień, to spotkałam starą znajomą, z którą przegadałam cały wieczór. kilka dni temu umówiłyśmy się w tym samym miejscu. Teraz ro będzie nasza tradycja.

- Uważam, że to najlepsza restauracja na Ursynowie, a może nawet w całej Warszawie- podsumowuje swoją wizytę w Papalinie pan Grzegorz. - Znajomi krytykowali to miejsce, ale widzę, ze bezpodstawnie.

EL TORO KUCHENNE REWOLUCJE W ŁODZI. Czy Magda Gessler rzucała talerzami?

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Materiał oryginalny: PAPALINA WARSZAWA KUCHENNE REWOLUCJE [MENU, OPINIE, CENY] - Express Ilustrowany

Komentarze 46

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Z
Zaki
W mojej restauracji ten pseudo szef kuchni nie byłby nawet szefem na zmywaku bo ten oporny na wiedzę śmieszny kucharz Marcin zachowuje się jak kompletny pustak i z takim zachowaniem popracował by jeden dzień i wyleciał na zbiry pysk .
Dziwię się właścicielowi że to coś jeszcze trzyma .
w
warszawka
Tego buca Marcina - niby szefa kuchni, właściciel powinien kopem w zadek wywalić w trybie natychmiastowym , ale jak widać jaki pan, taki kram ! Szef kuchni wyjątkowo chamski, a właściciel lokalu niech zacznie nosić spódnice, bo do mężczyzny wiele mu brakuje.
T
TaTwoja
Twierdzisz ze twoja godność na wyższym poziomie
T
Tola
Szef powinien wywalić kucharza na zbity pysk! Szefów kuchni jest bardzo wielu,na pewno trafi na kogoś wyjątkowego,zachowanie tego..... Kogoś to żenada! Młody powinien porządnie dostać po głowie,przez swoje podejście do pracy,ja bym się postarała żeby nigdy pracy w swoim zawodzie nie dostał! To pozer! I ..... Nie będę się wyrażać bo moja godność wypowiedzi jest na wyższym poziomie niż chłopak który tam pracuje! Powinien się wstydzić i z opuszczoną głową zwolnić się z pracy! Chłopaku i Ty masz dziecko,? Czego Ty Go nauczysz? Nie którzy nie zasługują na to by je mieć! Wstyd mi za Ciebie ,Pani Magda to genialna osobowość! Z takimi ludźmi nie powinna w ogóle rozmawiać! Jak Ty! A Szefowi współczuję za decyzję współpracy z Tobą! Życzę Ci żeby ktoś Cię pokory nauczył bo z tego co dziś obejrzałam to cwaniak jesteś ale nie na poziomie! Wabank lepiej obejrzyj, smutne!
N
Nie wyszły te rewolucje
Szkoda
O
Ola
Ojej...ale Gesslerowa pstrokaciznę tam zrobiła ;/ Byłam tam kiedyś i poprzedni, stonowany wystrój zdecydowanie bardziej mi się podobał. Teraz jest...no cóż...brzydko ;/ Jadłam tam za poprzedniego właściciela i wtedy jedzenie było super - jak jest teraz nie wiem. Patrząc na te ,,kolory'' raczej tam nie pójdę - jak dla mnie zbyt jarmarczne. Co do ,,programu'' samej Gesslerówki - brałabym to raczej jako płatny marketing niż tak serio jak niektórzy ;p
G
Gosia
Nie wiem jaki baran pisał ten tekst ale w pewnych miejscach po prostu nie da się czytać. Dno! Literówki, brak polskich znaków. I jak się tu dziwić, że dzieci w szkole pisać nie potrafią. Taki cudowny przykład daje nam prasa internetowa. Kto takich ludzi zatrudnia????
M
Mirek
Bylismy w Papalinie po emisji i musze przyznac ze p. Gessler ma duzo racji. Baranina twardawa, zupa rybna jak nie rybna.

Slabo
W
Wiola
Po co prosili o pomoc Kuchenne Rewolucje skoro są tak odporni na wiedzę a i tak z góry wiedzieli, że zmian w menu nie wprowadzą? Narzuca się prosta odpowiedź..... dla reklamy w telewizji z głównym aktorem Magdą Gessler. A kucharz no cóż, połączenie obrażonego na wszystko buca robiącego łaskę że tam pracuje z niedojrzałym emocjonalnie chłopaszkiem. Szkoda, że przypadkowi ludzie nie znający się na branży otwierają podone biznesy, a my nie wiemy co tak naprawdę jemy.
K
Kama
Zapomniałam dodać ,że na miejscu tego nieszczęsnego ,zastraszonego własciciela wywaliłabym kucharza .....kucharza? na zbity ryj.Po tym programie może dostanie prace w kuchni w caritasie
K
Kama
Dziwię sę ,że Magda chciała z tym typiarzem pracować .Toż to osioł.Powiedział,że jest kwestią gustu ,niesmakująca osmiornica >A jak ma smakować ze spalonego grilla?Zadufany w sobie idiota. Nie grzeszy rozumem ani urodą.O ,co w obecnych czasach bardzo trudno
K
Klienta
Z tak zaśmierdłej brudem kuchni nie tknęłąbym żadnego jedzenia !!!! A do tego szef kuchni: zadufany w sobie palant, który kompletnie się nie zna na gastonomii !!! A na dokładkę właściciel ignorant !!!! Będę unikać tego miejsca jak ognia !!!
O
Olina
kucharz diabeł, a właściciel bez jaj. Co za ludzie. W życiu tam nie pójdę.
K
Kucharz Roman
Może i co nieco wie o kuchni, ale lepiej by było żeby gotował tylko dla siebie w domu i myślał sobie jaki jest wspaniały:)
j
jk
bo to taki mały wiochmen:D
Wróć na i.pl Portal i.pl