Szybkie ciasto z jagodami. Idealny przepis na owocową słodycz. PRZEPIS + SKŁADNIKI + SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Pychota!

Pychota! Szybkie ciasto z jagodami. Idealny przepis na owocową słodycz. PRZEPIS + SKŁADNIKI + SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Pychota! Szybkie ciasto z jagodami. Idealny przepis na owocową słodycz. PRZEPIS + SKŁADNIKI + SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Dawid Łukasik/Polskapress
Ciasto z jagodami: Lato to czas jagód, które idealnie nadają się do zimnych swojskich jogurtów, ale i świetnie smakują, gdy zrobi się z nich wypiek. Zobacz przepis na pyszne, szybkie i łatwe do zrobienia ciasto z jagodami, perfekcyjnie nadające się na letni podwieczorek.

Ciasto z jagodami: PRZEPIS + SKŁADNIKI + SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Ciasto z jagodami. Składniki:

  • 1 i ¼ szklanki mąki pszennej.
  • 4 jajka
  • 6 łyżek oleju
  • 3/4 szklanki cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 50 dag świeżych czarnych jagód

Ciasto z jagodami. Sposób przygotowania:

  1. Jagody trzeba bardzo dokładnie umyć i najlepiej osuszyć ręcznikiem.
  2. Ubijając jajka, należy stopniowo dodawać do nich przygotowany w szklance cukier
  3. Do ubitych jajek następnie trzeba wlać ojej, łyżkę wody i jeszcze przez chwilę je ubijać (jak ktoś lubi delikatny aromat alkoholu, to można dolać jeszcze jedną łyżkę rumu)
  4. Potem do ciasta należy najlepiej przez sitko wsypać mąkę i proszek do pieczenia.
  5. Ciasto wlać do posmarowanej margaryną bądź innym tłuszczem formy średniej wielkości i wysypać na nie suche i umyte jagody.
  6. Piec przez pół godziny w nagrzanym do temperatury 190 stopni piekarniku.

Po ostudzeniu tak przygotowane ciasto z jagodami idealnie nadaje się na podwieczorek. Przed podaniem można je jeszcze posypać cukrem pudrem.

Wybrane dla Ciebie

Papież zaapelował do pojednania tam, gdzie toczą się wojny. Pozdrowił też uczniów

Papież zaapelował do pojednania tam, gdzie toczą się wojny. Pozdrowił też uczniów

W.Kosiniak-Kamysz: Zawsze młodzi ludzie głosują przeciwko obecnej władzy

ROZMOWA
W.Kosiniak-Kamysz: Zawsze młodzi ludzie głosują przeciwko obecnej władzy

Wróć na i.pl Portal i.pl