Podczas Kuchennych Rewolucji znana restauratorka musiała okiełznać krewkiego kucharza i sprawić, żeby właściciele postawili na talent oraz zaufali przepisom Magdy Gessler. Było gorąco. Nie obeszło się bez silnych emocji, kilku wtop i szczypty wulgaryzmów. Wszystko po to, by finałowa kolacja wyszła przepysznie. Kiedyś restauracja Kanion serwowała wszystko.
Była pizza, kuchnia staropolska i włoska. Dziś dominują głównie dania z wołowiny. Klienci mogą zjeść popisowe danie, czyli wołową sztufadę szpikowana słoniną w sosie grzybowym z sałatką buraczano-paprykową (54 zł). W menu Magdy Gessler znalazły się również: pieróg z farszem wołowym z sosem czosnkowym i pomidorowym (29 zł), tatar wołowy z cebulką, ogórkiem i kurkami (25 zł), krem z grochu z pierożkiem wołowym (15 zł) oraz karpatka z musem malinowym i ajerkoniakiem (14 zł).