Rozlany kwas w restauracji Bollywood. Policjanci wiedzą, kim...
Oskarżony przyznał się do winy. Twierdzi, że wylanie kwasu masłowy to była jego inicjatywa, choć były podejrzenia, że działał na zlecenie.
W sądzie tłumaczył, że zrobił to, ponieważ słyszał, że w tej restauracji jest niedobre jedzenie.
Do przestępstwa doszło tuż przed sylwestrem w grudniu 2016 r. w restauracji Bollywood w Szczecinie. Kamery monitoringu zarejestrowały klienta, który po zamówieniu zupy wszedł do toalety i rozłam tam kwas mlekowy. To substancja wywołująca w pomieszczeniu fetor oraz wymioty.
Przez kilka dni restauracja musiała być wietrzona. Właściciel opublikował zdjęcie klienta, który szybko został rozpoznany. Był w przeszłości karany.
Zobacz więcej:
Wideo: Mariusz Łuszczewski, właściciel restauracji Bollywood Street Food - 2 stycznia 2017
Polecamy także:
Najlepsza restauracja w Szczecinie? TOP 10 według portalu Tr...