Grzyb - prawdziwy król jesieni
Na zewnątrz coraz zimniej, już czuć pierwsze poranne przymrozki. Jeżeli jest coś, co uchroni nas przed jesienną chandrą, z pewnością będą to... grzyby!
Rozgrzewająca zupa, aromatyczne risotto, pożywny bigos - to dania, które każdy zna i uwielbia. Nie każdy jednak wie, jak je samodzielnie przyrządzić.
Wkrótce będziemy korzystać również z grzybów suszonych. To składnik, którego nie powinno zabraknąć na bożonarodzeniowym stole. Jeżeli macie przepisy na świąteczne dania, które należy zawrzeć w świątecznym menu - podzielcie się nimi z redakcją Dziennika Bałtyckiego!
ZOBACZ TEŻ:
Przyślij przepis na grzyby!
Wszystkich domowych mistrzów kuchni zapraszamy do przesyłania grzybowych receptur na nasz adres e-mail: [email protected]
Nie ma żadnych ograniczeń! Przepis może zawierać grzyby świeże i suszone oraz dowolny ich gatunek.
Jeżeli chcesz, aby właśnie Twój przepis na grzyby został opublikowany, wyślij go na adres [email protected]. Czekamy na wasze receptury!
