Święta Bożego Narodzenia to czas, w którym stoły uginają się od potraw
Święta Bożego Narodzenia to nie tylko czas rodzinnych spotkań, ale także moment, w którym stoły uginają się od jedzenia. Zgodnie z tradycją, podczas kolacji wigilijnej, powinno się zaserwować dwanaście potraw. Wśród nich należy wymienić następujące dania:
- barszcz czerwony,
- kapustę z grzybami,
- gołąbki,
- pierogi,
- karpia,
- śledzie,
- bigos,
- zupę grzybową,
- łazanki,
- sałatkę jarzynową,
- sałatkę ziemniaczaną,
- kluski z makiem.
ZOBACZ TEŻ:
Jak nie przytyć w Święta Bożego Narodzenia? 10 sprawdzonych sposobów
Okres Bożego Narodzenia to też czas, w którym wiele osób zastanawia się, jak nie przytyć w święta. Jeśli także należycie do tego grona, zerknijcie do galerii i poznajcie sprawdzone sposoby.
Jak nie przytyć w Święta Bożego Narodzenia? Oto 10 sposobów,...

Wideo