W sklepikach i na straganach roi się już od pysznych i zdrowych polskich warzyw i owoców. Warto wybierać te sezonowe, bo po pierwsze zawierają wiele cennych mikro- i makroelementów, a po drugie prawdopodobnie hodowane były lokalnie, nie trzeba ich było przewozić z dalekich zakątków świata czy kraju. Takie owoce i warzywa mają w sobie zwykle mniej chemii. Po co więc warto teraz sięgnąć, robiąc zakupy? Które warzywa i owoce są świeże, polskie i pyszne? Podpowiadamy na kolejnych slajdach - sprawdźcie, posługując się klawiszami strzałek, myszką lub gestami.
Wideo
CBŚP na Pomorzu zlikwidowało ogromną fabrykę „kryształu”
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji.
Zaloguj się lub załóż konto
Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.
Podaj powód zgłoszenia
G
Gość
W warzywniakach syf nie polskie owoce. Kalafior rozkroilam zgnily w srodku ziemniaki zepsute a niby mlode. Sprawdzcie co nam wciskaja i to za jaka cene!!! Kolo Powstańców Śl. 8 kebabow a warzywniaki dwa na krzyż. Wszedzie tylko knajpy. W Piotrze i Pawle taki sam chłam. Sami sobie nie h to jedza.