Zupa z ciecierzycy i zielonej soczewicy [PRZEPIS]

mad
Zupa z ciecierzycy i zielonej soczewicy
Zupa z ciecierzycy i zielonej soczewicy materiały prasowe
Przepis na zupę z ciecierzyczy z dodatkiem zielonej soczewicy.

Zupa z ciecierzycy i soczewicy to bardzo pożywne i dobre danie.

Składniki na 4 porcje

  • 300 g ciecierzycy
  • 300 g soczewicy zielonej
  • 2 litry bulionu warzywnego
  • sól i pieprz – do smaku
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • 3 gałązki rozmarynu
  • 4 kromki pieczywa chrupkiego żytniego z sezamem Dan Cake

Wykonanie
Ciecierzycę namoczyć, odstawić na kilka godzin. Soczewicę gotować na bulionie warzywnym do miękkości. Ugotowaną soczewicę doprawić solą, pieprzem, dodać sos sojowy i rozmaryn. Całość zmiksować. Namoczoną ciecierzycę ugotować w osolonej wodzie, odcedzić. Ugotowaną ciecierzycę połączyć z przyprawioną, zmiksowaną soczewicą. Podawać z kromką pieczywa.

Zobacz też:Przepis na ciecierzycę. Zobacz TOP 7 dań z dodatkiem cieciorki

Zobacz też:Domowa pasta z czerwonej papryki

Zobacz też:
Jak zrobić domowy ketchup?

Wróć na i.pl Portal i.pl