Najlepsze i najgorsze diety zdaniem ekspertów. Nie ulegaj tym modom!
US News podzielił się tegorocznym zestawieniem najgorszych i najlepszych diet. Ranking ten ma pomóc w eliminacji jadłospisów, które szkodzą zdrowiu oraz...
Veganuary. Robert Makłowicz: Każdy moment jest dobry by ograniczyć jedzenie mięsa
Blisko co drugi Polak uważa, że dzisiaj łatwiej jest być weganinem niż 5 lat temu, a ponad połowa z nas przynajmniej od czasu do czasu jada w pełni roślinne...
Polacy zmienili nawyki żywieniowe. Ekspert: Niestety na gorsze
- Można zauważyć zmianę nawyków żywieniowych, niestety na gorsze- tłumaczy w rozmowie AIP Przemysław Skokowski, Dietly.pl. Jednocześnie dodaje, że w tym roku...
Ewa Chodakowska: Bądź dla siebie wyrozumiała i życzliwa
Kiedy w marcu lockdown stał się faktem, natychmiast uznałam, że nie mogę tak po prostu zostawić wszystkich tych, dla których aktywność fizyczna stała się już...
Druga edycja festiwalu Delivery Week odbywa się do odwołania. Jak zamówić dania?
Festiwal Delivery Week rozpoczął się 17 listopada 2020 r. i potrwa do odwołania. Bierze w nim udział ponad 160 restauracji w Warszawie, Krakowie, Wrocławiu,...
Te produkty są zdrowsze po ugotowaniu niż surowe
Choć dla niektórych może to brzmieć zaskakująco i mało racjonalnie, jednak faktem jest, że niektóre owoce i warzywa są zdrowsze po ugotowaniu niż w surowej...
Polacy pokochali ryby. "Przy wyborze nie kierujemy się ceną"
Średnio 64 proc. Polaków spożywa ryby i owoce morza przynajmniej raz w tygodniu lub więcej, natomiast 28 proc. dwa lub więcej razy w tygodniu- tłumaczy w...
Ile kalorii możemy spalić siedząc w domu - tak realistycznie
Przez 10 minut leżenia plackiem spalimy 5 kalorii. Biurowa praca siedząca to 105 kalorii na godzinę. Ośmiogodzinny dzień pracy zdalnej daje nam ok. 840...
Nowa choroba zapalna u dzieci może mieć związek z COVID-19
Gorączka, ból brzucha, zapalenie spojówek, wysypka, obrzęki stóp i dłoni - to niektóre objawy nowej choroby u najmłodszych pacjentów. Szczegóły wyjaśnia prof....
Trwa Fine Dining Week. Wydarzenie potrwa do 13 września 2020 r.
Tegoroczna edycja festiwalu jest dedykowana utalentowanym szefom kuchni tworzącym dziś tożsamość polskiego haute cuisine oraz rozwijającej się polskiej scenie...
Startuje Fine Dining Week 2020 czyli kuchnia po polsku. Sprawdź szczegóły
Fine Dining Week odbywa się w 8 regionach Polski: Warszawie, Wrocławiu, Krakowie, Łodzi, Poznaniu, na Śląsku, Szczecinie i Trójmieście. Festiwal potrwa od 26...
NIK: Środki ochrony roślin w warzywach i owocach
Zbyt długi czas badania obecności pestycydów – zarówno w płodach rolnych, jak i w żywności trafiającej do sklepów – to główny problem systemu bezpieczeństwa...
Z czym jeść truskawki? Najlepsze przepisy
Sezon na truskawki trwa! Nie będzie lepszej pory na to, by zajadać się tymi pysznymi owocami. Nie masz pomysłu na to, z czym je jeść? Instagram jest pełen...
Polacy czekali na powrót życia restauracyjnego po pandemii
Czego brakowało Polakom w trakcie pandemii koronawirusa? Na pewno wyjść ze znajomymi do restauracji. Zatem w związku z luzowaniem obostrzeń wraca cykliczna...
Jak myć owoce i warzywa? Sama woda nie wystarczy
Świeże owoce i warzywa to nieodłączny element każdej kuchni. Szczególnie te sezonowe wiosną i latem kuszą żywymi kolorami i bogactwem witamin. W procesie...
Przed nami najgorsza faza reakcji na koronawirusa
Walka z koronawirusem w Polsce. Psychologowie ostrzegają - wchodzimy w trzecią, najtrudniejszą fazę psychicznej reakcji na sytuację spowodowaną koronawirusem....
Kiszonki, pestki dyni i buraki. Dieta na koronawirusa
Dieta na koronawirusa i odporność. Oto rady dr Katarzyny Kasperkiewicz z Uniwersytetu Śląskiego w Katowicach. - Warzywa korzeniowe, tj. burak, dynia i marchew...
10 rodzajów kaszy, z którymi warto się zaprzyjaźnić
Kasza nie musi być tylko dodatkiem do ciężkostrawnego sosu! Jej właściwości zdrowotne są nie do przecenienia. Wybierz najlepszy rodzaj dla siebie!
Czas pozjadać zapasy żywności. Jak to zrobić sensownie?
Niektórzy z nas posiadają w domu zapasy żywności, które wkrótce trzeba będzie zużyć. Inni lubią zajadać stres i nudę słodyczami oraz słonymi przekąskami....
PLUSDowody na skuteczność suplementów diety są ograniczone
Rynek suplementów diety w Polsce był wart w 2017 r. 4,4 mld zł. Wartość ta dynamicznie rośnie. Choć prawie połowa Polaków spożywa je regularnie, tylko 27 proc....
Beer Food Week po raz pierwszy odbędzie się w Polsce
W ramach festiwalu szefowie kuchni wyselekcjonowanych restauracji z całej Polski przygotowują trzydaniowe menu stworzone zgodnie z zasadami beer pairingu, czyli...
Spożycie warzyw i owoców w Polsce. Sytuacja wygląda źle
Niemal 3/4 Polaków nie wie ile warzyw i owoców powinno się spożywać. Jednocześnie 1/3 nie wie ale uważa, że je ich tyle, ile potrzeba. - W tej chwili sytuacja...
Popularne
Najnowsze firmy
Dodano wczoraj w kategorii Materiały budowlane
Dodano wczoraj w kategorii Skup złomu