Świeże owoce i warzywa to nieodłączny element każdej kuchni. Szczególnie te sezonowe wiosną i latem kuszą żywymi kolorami i bogactwem witamin. W procesie wzrostu, transportu czy na półkach sklepowych poddawane są różnym zabiegom ochronnym czy konserwującym. Eksperci mówią, że mycie takich zakupionych warzyw i owoców samą wodą jest niewystarczające. Jak zatem umyć owoce i warzywa, by były czyste, a także pozbawione bakterii, pozostałości po nawozach i nie straciły swoich właściwości? Zobacz sposoby ---->
Świeże owoce i warzywa to nieodłączny element każdej kuchni. Szczególnie te sezonowe wiosną i latem kuszą żywymi kolorami i bogactwem witamin. W procesie wzrostu, transportu czy na półkach sklepowych poddawane są różnym zabiegom ochronnym czy konserwującym. Eksperci mówią, że mycie takich zakupionych warzyw i owoców samą wodą jest niewystarczające. Jak zatem umyć owoce i warzywa, by były czyste, a także pozbawione bakterii, pozostałości po nawozach i nie straciły swoich właściwości? Zobacz sposoby.