W skrócie
Kaszanka to jedno z najpopularniejszych mięs, które przygotowujemy na grillu. I nic dziwnego, bo grillowana kaszanka smakuje wybornie. Zwłaszcza z odpowiednimi dodatkami. Dziś proponuję do niej szybki sos, który przyrządzisz z ketchupu, musztardy i oleju. Kaszankę pieczemy w folii razem z cebulką i dodatkiem sosu. Po upieczeniu otrzymujemy pyszne i pożywne danie z grilla. W ten sam sposób przygotujesz kaszankę z piekarnika. Wystarczy zawinąć ją w folię z tymi samymi dodatkami i upiec. Do kaszanki z grilla polecam szybką i wyrazistą sałatkę z ogórków kiszonych i buraczków.
Kaszanka z cebulą na grilla – przepis na kaszankę z grilla
Czas przygotowania: 60 minut
Porcja: 6 osób
Poziom trudności: łatwe
Składniki:
- 6 kaszanek Rzeźnik Szymon,
- 2 cebule,
- 3 łyżki oleju Marysia,
- 2 łyżki musztardy stołowej Na Szlaku Smaku,
- 2 łyżki ketchupu Na Szlaku Smaku.
Dodatkowo:
folia aluminiowa.
Polecam także: Kaszanka z patelni. Wypróbuj niezawodny przepis
Jak zrobić kaszankę na grilla?
- W miseczce wymieszałam musztardę, ketchup i olej na gładki sos.
- Cebulę obrałam i pokroiłam w piórka.
- Kaszankę ponacinałam.
- Przygotowałam 6 kawałków folii aluminiowej.
- Na każdym kawałku ułożyłam po jednej kaszance i trochę cebuli. Polałam sosem i zawinęłam folię.
- Kaszanki z cebulą piekłam na rozgrzanym grillu przez 45 minut. Możesz także piec je przez tyle samo czasu w piekarniku nagrzanym do 190 stopni.
Jesteśmy na Google News. Dołącz do nas i śledź Stronę Kuchni codziennie.
ObserwujStronaKuchni.pl!