Najlepsze przepisy na grzyby
Grzyb to bardzo wdzięczny składnik w kuchni. Można go dusić, smażyć, gotować i piec. Zwolennicy najprostszych rozwiązań lubują się w jajecznicy z kurkami, a fani nieco bardziej skomplikowanej kuchni przygotują risotto z grzybami.
Pośród tylu możliwości niełatwo jest znaleźć ten najlepszy przepis na danie, które zachwyci całą rodzinę. Warto postawić na wskazówki osób, które od lat są znane ze świetnego smaku i bezbłędnych przepisów.
To przede wszystkim kucharze, których znamy z ekranu telewizji - Magda Gessler, Ania Starmach czy Karol Okrasa. Zobaczcie, jakie są ich sposoby na grzyby!
Macie swoje własne przepisy? Podzielcie się z nami!
Grzyby suszone a świeże - czy jest różnica?
Gdy sezon na świeże grzyby mija, wciąż możemy cieszyć się ich smakiem i aromatem dzięki suszeniu. Grzyby suszone, z zasady, mają o wiele mniej wody, a więc zawierają więcej żelaza, magnezu i białka. Posiadają za to mniej witamin z grupy B i C
Grzyby suszone mogą mieć również nieco bardziej intensywny smak. Pomimo tych niewielkich różnic, z powodzeniem możecie zamienić grzyby świeże, na grzyby suszone. Dzięki temu, możecie przygotowywać grzybowe pyszności przez cały rok.
Poznajcie receptury najpopularniejszych kucharzy w Polsce i wypróbujcie je w swojej kuchni. Może znajdziecie swoje nowe, popisowe danie?
