Spis treści
Pyszne jajka faszerowane łososiem to idealna przekąska na śniadanie wielkanocne. Są bardzo proste i szybkie do wykonania - przygotowanie farszu zajmie jedynie 5 minut! W przepisie nie wymieniam soli, ponieważ łosoś wędzony już sam w sobie jest słony. Jeśli nie lubisz szczypiorku, to możesz zastąpić go posiekanym koperkiem.
Zobacz w galerii, jak przygotować jajka faszerowane łososiem.
Przepis na jajka faszerowane łososiem
Czas przygotowania: ok. 5 minut.
Liczba porcji: dla 4-8 osób.
Poziom trudności: łatwy.
Składniki:
- 4 ugotowane na twardo jajka,
- 80 g łososia wędzonego,
- 2 łyżki posiekanego szczypiorku,
- 1 łyżeczka majonezu,
- szczypta pieprzu.
Jak zrobić jajka faszerowane łososiem?
Sposób przygotowania:
- Obierz ugotowane na twardo jajka i przekrój na pół.
- Małą łyżeczką wybierz żółtka jajek i przełóż je do osobnej miseczki.
- Posiekaj drobno łososia i szczypiorek. Odłóż odrobinę szczypiorku i łososia do dekoracji.
- Wymieszaj żółtka z łososiem, szczypiorkiem. Dodaj majonez i szczyptę pieprzu.
- Całość dokładnie wymieszaj.
- Nakładaj farsz na jajka i udekoruj odłożonym wcześniej szczypiorkiem i małym kawałeczkiem łososia. Życzymy smacznego!
Niezawodny przepis na jajka faszerowane łososiem. Idealna pr...
Jesteśmy na Google News. Dołącz do nas i śledź Stronę Kuchni codziennie. Obserwuj StronaKuchni.pl!
Zobacz też inne przepisy ze Strony Kuchni:
- Przebojowa przekąska na Wielkanoc. Wypróbuj przepis na jajka i zachwyć swoich gości
- Najlepsze jajka faszerowane z przepisu siostry Anastazji. Sekretem jest obłędny sos!
- Szukasz nietypowej przystawki na Wielkanoc? Wypróbuj jajka po szkocku
- Jajka faszerowane suszonymi pomidorami na Wielkanoc. Wypróbuj przepis na niecodzienną
