
Kuracja wiosenna z rzeżuchą. 5 powodów, dla których warto jeść ją nie tylko od święta
Rzeżucha to roślina, która przede wszystkim kojarzy nam się z Wielkanocą. Niestety przez pozostałą część roku większość z nas zapomina o tej niezwykle zdrowej...

Niskokaloryczny deser z PRL-u ma zbawiennie działanie na jelita. Zrobisz go sam
Kisiel domowy to deser, który kojarzy się z dzieciństwem i wieloma słodkimi chwilami. Oprócz słodkiego smaku z nutą kwasowości i jedynej w swoim rodzaju żelowej...

Tym zastąpisz chleb. Zobacz 13 najlepszych zamienników pieczywa
Zamienniki pieczywa są poszukiwane z wielu powodów, a do najważniejszych należą nadwrażliwość na gluten i odchudzanie. Na szczęście wykluczając z diety chleb i...

Jakie jajka są najzdrowsze? Przygotuj je w ten sposób
Są źródłem białka i wielu innych składników odżywczych. Przez wiele lat uważane były za szkodliwe ze względu na wysoką zawartość cholesterolu. Jednak najnowsze...

Te produkty zastąpią mięso w potrawach. Polecamy najlepsze roślinne zamienniki
Mięso to produkt coraz częściej zastępowany w diecie na rzecz roślinnych zamienników. Jakich produktów można użyć zamiast mięsa, by zadbać o zdrowszą dietę?...

Dlaczego warto jeść szczypiorek? Te korzyści cię zaskoczą
Szczypiorek kojarzy się z wiosną i nowalijkami, ale dostępny jest przez cały rok. Warto hodować go na parapecie i sięgać po niego jak najczęściej. Korzyści z...

Bidony siedliskiem bakterii. Wielorazowe butelki mają ich więcej niż klozet!
Picie z bidonu to ekologiczne rozwiązanie, jednak nie zawsze bezpieczne dla zdrowia. Butelki wielokrotnego użytku są bowiem siedliskiem bakterii, których często...

Tych witamin brakuje, gdy wypadają włosy. Zobacz najlepsze suplementy diety
Suplementy diety na włosy należą do najpopularniejszych preparatów uzupełniających jadłospis, a zainteresowanie nimi wzrasta zwłaszcza wiosną. Po zimie czupryna...

Kto nie powinien jeść bananów? To wartościowe owoce, ale nie dla każdego
Banany są owocami chętnie jedzonymi i docenianymi na całym świecie. Stanowią źródło sycącego błonnika pokarmowego i składników mineralnych. Nie wszyscy wiedzą,...

Czy mleko jest zdrowe? Nie dla każdego. Sprawdź, kto nie powinien pić mleka
Mleko do kawy, mleko do płatków śniadaniowych, mleko w cieście, a czasami nawet mleko do herbaty. Ten biały napój jest niemal wszechobecny. Jest postrzegany...

Zregeneruje po zimie, poprawi odporność. Zbierzesz go właśnie teraz
Odmładza, detoksykuje i pomaga zwalczać przeziębienie. Po zimie zregeneruje i oczyści organizm, doda energii i wesprze odporność. Sok z klonu jest mniej znany...

Tak jedzenie awokado może pomóc najszybciej schudnąć. W ten sposób stracimy wagę
Zdaniem ekspertów istnieją pewne produkty spożywcze, które prowadzą do największej i najszybszej utraty wagi. Lekarze i dietetycy zgadzają się, że niezawodna...

To najgorsza żywność dla jelit. Naukowcy ostrzegają: sprzyja zapaleniu oraz IBD
Choroby zapalne jelit należą do coraz częstszych, a jedną z poważniejszych jest choroba Leśniowskiego-Crohna. Naukowcy upatrują przyczyn tego zjawiska we...

Dwutlenek siarki w paście bakłażanowej z suszonymi pomidorami. GIS wycofuje produkt
Główny Inspektorat Sanitarny wydał kolejne ostrzeżenie dotyczące żywności. Po kiełbasie, w której zostały wykryte bakterie Salmonella spp., i ziemniakach...

Czosnek niedźwiedzi na krążenie, wysokie ciśnienie i odporność. Czas na świeże zioło!
Czosnek niedźwiedzi to aromatyczne liście, które zastąpią ząbki czosnku i dodadzą potrawom witaminy C. Zioło to jest skarbnicą cennych związków, które...

Picie kurkumy nie dla każdego. Do tej kuracji jest sporo przeciwwskazań
Picie kurkumy to sposób na wiele problemów zdrowotnych, ale taka kuracja nie jest odpowiednia dla każdego. Przyjmowanie zwiększonych ilości tej przyprawy w...

GIS wycofuje ze sprzedaży ziemniaki. Masz je w swojej kuchni? Nie jedz ich
Główny Inspektorat Sanitarny informuje o wycofaniu kolejnego produktu spożywczego w tym tygodniu. Poza kiełbasą, w której zostały wykryte bakterie Salmonella...

5 dodatków do owsianki. Te składniki sprawią, że będzie smakowała idealnie
Owsianka to zdrowe i pożywne śniadanie, przekąska, a nawet kolacja. Jednak nie każdy lubi jej smak. Na szczęście w łatwy sposób możesz go wzbogacić dodając do...

Na te substancje pomocnicze w lekach lepiej uważać! Niszczą jelita i uczulają
Leki i suplementy diety zawierają nie tylko substancje aktywne. Większość ich masy zwykle stanowią dodatki, które nie zawsze są neutralne dla zdrowia....

Rosół kolagenowy. Zupa mocy na zdrowe stawy i piękne włosy
Rosół kolagenowy to bulion z kości, który ostatnio stał się bardzo popularny. Choć znany jest od wielu pokoleń, to coraz więcej osób gotuje tę zupę mocy – nie...

Uwaga! Salmonella w kiełbasie. GIS wycofuje produkt ze sklepów
Główny Inspektorat Sanitarny informuje o wycofaniu z rynku kolejnych partii żywności. Ze sklepów znikną kiełbasy, w których wykryte zostały bakterie Salmonella...

5 najlepszych źródeł kolagenu. W czym znajdziemy „białko młodości”? Z czym je jeść?
Kolagen do picia i w tabletkach to suplementy diety, które są stosowane przez coraz więcej osób w celu wzmocnienia stawów oraz, aby ujędrnić skórę i spłycić...
Popularne
Najnowsze firmy
Dodano 4 godziny temu w kategorii Fotowoltaika
Dodano 4 godziny temu w kategorii Fotowoltaika
Dodano 4 godziny temu w kategorii Fotowoltaika